Προσδοκούμε στην συμμετοχή όλων των Τζουρτζιωτών

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Των Εν Αθήναις Τζουρτζιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος» , διοργανώνει στην Αθήνα «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ» από τις 7 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Ο Σύνδεσμός μας τιμά και φέτος την 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.
Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ.Ο Καρλ Λαντστάινερ  ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
• να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
• να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
• να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις το ίδιο ; Μήπως πρέπει τώρα να γίνεις αιμοδότης ; Η διαδικασία είναι απλή και μπορείς να σώσεις αρκετούς συνανθρώπους σου και κάποτε ίσως και τον ίδιο σου τον εαυτό !!!
Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης πηγαίνει στο νοσοκομείο « Ευαγγελισμός» στην υπηρεσία αιμοδοσίας για την τράπεζα αίματος του Σύνδεσμου Των Εν Αθήναις Τζουρτζιωτών «Ο Άγιος Γεώργιος».
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Υψηλάντου 45-47, Αθήνα, κτίριο ΑΧΕΠΑ, 3ος όροφος

Τηλ. : 213 2041314 – 1391

Δευτέρα έως Παρασκευή : 8.30-17.30 & Σάββατο 9.00-14.00

Προσδοκούμε στην συμμετοχή όλων των Τζουρτζιωτών.

Related Post
0 Comments